Huzur, mutluluk ve sağlık için nefes alın: ‘Kalp Odaklı Nefes’ Çalışması l Heart Focused Breathing

Uzun süredir, işten güçten yazamadım desem inanır mısınız? Heves ettim, kolları sıvadım, devamını getiremedim. Bu durumun da hepimizin zaman zaman yaşadığı normal bir insanlık hali olduğunu düşünerek, bu konuda kendimi kötü hissetmiyorum.  Bir gün içinden gelir ve yazarım nasılsa. Bu arada boş durmuyorum. Yazacak çok şey biriktiriyorum:)

Beni tanıyanlar bilir, video her zaman hayatımın bir parçası oldu, hem iş hayatımın hem de özel hayatımın. Her zaman kamera arkasını ya da kurgu masasını, kamera önüne tercih ettim. Hevesim yok değil var da, zamanı gelmedi belki de, o da olur, olacaksa. Bu konuyu da akışa bırakıp, huzurumu olumsuz etkilemesine izin vermiyorum.

Şimdi bana ‘ne kullanıyorsan bize de söyle’ dediğinizi duyar gibi oldum:) Hayatın, ottan boktan şeyleri kafaya takmayacak kadar kısa olduğunu, sağlığın, huzurun, mutluluğun şartlara, şurtlara bağlı olmadığının farkındaydım da, daha bir farkında oldum diyebilirim.  Yani uygulama konusunda daha istikrarlıyım.

İşte yazı yazamıyorum diye kendimi açıklamaya çalışırken, ufacık bir yazı yazdım bile. Akışa bırakmak böyle bir şey olsa gerek:)

Taaa Ağustos ayında yazdığım ‘Kalbin Sezgisel Zekası’ başlıklı yazıda bahsettiğim, kalp odaklı nefes çalışmasını henüz denemediyseniz, denemenizi kolaylaştırıcı bir video hazırladım size, kendi çektiğim görüntülerle. Müziği de özenle seçtim.

Artık gerisi sizde…

Sözünü ettiğim yazıya dönüp bakmanız zor olabilir düşüncesiyle, bahsettiğim ‘kalp odaklı nefes’ uygulamasını burda da paylaşıyorum.

Ne zaman isterseniz bu nefes çalışmasını yapabilir ve çok kısa sürede dengelendiğinizi, enerjinizi yükselttiğinizi hissedebilirsiniz. Bu da kalbinizin sezgisel zekasını kullanabiliyor olmanız anlamına geliyor.

‘Kalp Odaklı Nefes’ Çalışması:

Dikkatinizi kalbinize odaklayın. Normalden biraz daha derin nefes alın. 5 saniyede alın , beş saniyede verin mesela… Odak noktanızı korumanıza yardım etmek için elinizi kalbinizin üzerine getirebilirsiniz.

Şimdi kalbinize nefes aldığınızı  ve kalbinizden nefes verdiğinizi hayal edin. Şimdi de çok sevdiğiniz birine sarıldığınızı hayal etmek gibi, olumlu duygular hissetmenizi sağlayacak bir durum içinde olduğunuzu hayal edin.

Artık kalbiniz ve beyniniz çok daha uyumlu. Bu uygulamayı istediğiniz sıklıkta tekrarlayabilir ve kalbiniz ve beyninizin artan uyumunun hayatınıza sağlayacağı katkıların keyfini çıkarabilirsiniz.

Ne kadar düzenli yaparsanız o kadar iyi…. Sabah uyandığınızda böyle alağınız 2-3 dakikalık nefes sayesinde, gününüze harika bir enerjiyle  başlayabilirsiniz, gerisi de öyle gelir:)

Rast gele… Sevgiyle, huzurla, sağlıkla kalın:)

 

 

 

 

 

 

“Huzur, mutluluk ve sağlık için nefes alın: ‘Kalp Odaklı Nefes’ Çalışması l Heart Focused Breathing” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir